Sunday, November 2, 2008

Cocooning med kesoplättar

Folk säger att solen skiner utomhus, men jag har valt att inte titta ut för att känna mig pressad att behöva gå ut och "känna den friska och klara luften och samla nya krafter" (uttalas så där som de pratade om sport på TV och radio på typ 50-talet, hurtigt och snabbt liksom). Cocooning, jo jag tackar.

Jag har ätit kesoplättar med kardemumma och kanel (blanda ihop en burk keso och blanda med passande ingredienser. Man kan göra enomrt många olika varianter av dem. Matiga kesoplättar - t ex naturell keso, chèvreost och skuren salami eller söta kesoplättar - t ex keso med smak av äpple, vanilj, päron (den nya smaken de har tagit fram), kanel och nystött kardemumma. Knäck i två ägg i den blandning du har gjort samt två-tre msk mjöl av något slag, gärna dinkel. Blanda smeten och klicka ut ett par msk av den till varje kesoplätt i pannan, som är grundad med smör. Stek på normal värme på båda sidor till de har fått fin färg. Ät med passande tillbehör, t ex en sallad och chèvrekräm eller vaniljkesella eller fluffig grädde. Valmöjligheterna är, som ni märker, oändliga vad gäller det här receptet.

No comments: