Sunday, May 18, 2008

Åh, Paris est belle!

Härliga dagar trots halsont. Paris är verkligen vackert med sina mysiga stadsdelar, charmiga caféer och brasserier, parker och bagerier. Halleluja, jag gillar det charmiga och tillbakalutande Paris, inte det glamourösa och moderiktiga, förutom resans crescendo då: Moulin Rouge... Totalt magnifique! Kostymuppsättningarna var gudomliga, brudarnas tits var galet nakna (en del snygga) och alla 50-60 dansare på scenen var viga så det räcker för hela Frankrike. Det enda bisarra under showen var en buktalare som buktalade en hund (mycket konstigt och läskigt) och att damen vid bordet bredvid oss kräktes i champagne-hinken. Paris gör människor galna.

Utöver denna glammiga kväll har vi ägnat våra två och en halv dagar i Paris med att: Åka längst upp i Eiffeltornet och gå ner från andra våningen, äta ostron, sola i många parker, dricka trippel-espressos på uteserveringar, gå runt i de judiska kvarteren i Marais, shoppa billiga skor, kavajer och väskor i etnochica Belleville, äta baguette minst två gånger om dagen (ost, paté) och smaka deras löksoppa och osttallrikar, titta på Notre Dame och lärt oss en del om första Världskriget googlandes på mobiltelefonen utanför Triumfbågen, köpa Yves Saunt Laurins perfect touch foundation, dricka varmt vin med kanel när det ösregnar, vandra Champs-Élysées, gå in i vackra Sacre Coer och tända ljus och titta på vacka Jesus i taket, vandra runt i den stora Jardin des Tuileries, titta på brödutställning, åka båt och se fina saker längs med Seine, ta massa roliga kort på statyer med män med små snoppar, äta marockanskt och överlag öva på vår franska så att folk både ler, skrattar och skakar på huvudet.

För övrigt har jag snart druckit upp en flaska Echinagard. Förkylningen har visserligen inte brutit ut, men min vänstra mandel vägrar att ge med sig.

No comments: