De två gånger jag har bott i Sydafrika åt jag ofta butternutsoppa, min favorit var med en touch av äpple (finns en del olika sorter i Sydafrika). Trots mitt ledsna humör ikväll har jag lagat min favoritsoppa från recept i min färgglada sydafrikanska kokbok. Testa den någon kväll! Du behöver 500 g butternut/pumpa, en burk kokosmjölk, kanel, färsk chili, buljong, råsocker/brun farin, lök och vitlök. Blanchera pumpan som är skuren i bitar (koka lätt ca 10 min). Medan det görs, fräs lök, socker/farin och kryddor i olivolja. När det har fräst ihop sig ca 5 min, häll i kokosmjök (inte light!) och buljong (ca 4 dl) och koka några minuter. Lägg i butternuten och mixa soppan. Den ska vara ganska trögflytande. Det är gott att strö flingsalt över precis när man ska äta, eftersom det salta matchar den söta soppan.
Saturday, December 22, 2007
Butternutsoppa
De två gånger jag har bott i Sydafrika åt jag ofta butternutsoppa, min favorit var med en touch av äpple (finns en del olika sorter i Sydafrika). Trots mitt ledsna humör ikväll har jag lagat min favoritsoppa från recept i min färgglada sydafrikanska kokbok. Testa den någon kväll! Du behöver 500 g butternut/pumpa, en burk kokosmjölk, kanel, färsk chili, buljong, råsocker/brun farin, lök och vitlök. Blanchera pumpan som är skuren i bitar (koka lätt ca 10 min). Medan det görs, fräs lök, socker/farin och kryddor i olivolja. När det har fräst ihop sig ca 5 min, häll i kokosmjök (inte light!) och buljong (ca 4 dl) och koka några minuter. Lägg i butternuten och mixa soppan. Den ska vara ganska trögflytande. Det är gott att strö flingsalt över precis när man ska äta, eftersom det salta matchar den söta soppan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

No comments:
Post a Comment